snowboarden, Italië, sneeuw, vakantie, aansprakelijkheid, aansprakelijkheidsverzekering, verzekering, reisverzekering

Aansprakelijkheid in Italië verplicht te verzekeren als u gaat skiën

Gaat u skiën in Italië?

Velen trekken tijdens de kerstvakantie maar ook in het voorjaar naar Italië om te skiën of te snowboarden en een meer dan gezellige après-ski. Logisch want het ganse corona-verhaal hakt er bij veel mensen diep in zodat ze snakken naar buitenlucht, vrijheid, sneeuw, …

Negatieve coronatest

Komt u als reiziger uit de Europese Unie? Dan meldde Mario Draghi als Italiaanse premier al eerder dat u een bewijs moet voorleggen dat u getest, gevaccineerd of genezen bent. Hij kondigde deze maatregel af tot eind januari en geldt voor iedereen vanaf zes jaar. Bent u niet gevaccineerd en raakt u Italië toch binnen? Dan sturen de Italianen u voor vijf dagen in quarantaine alvorens u vrij kunt genieten van uw verlof.

Ook moet elke reiziger een inreisformulier invullen en kunnen tonen aan de Italiaanse autoriteiten.

Vanaf zes jaar is het eveneens verplicht een chirurgisch- of FFP2-mondmasker te dragen in openbare binnenruimtes. Maar ook sommige skiliften vallen hier onder. Afhankelijk van de regio checkt u dus best vooraf te geldende regels.

Aansprakelijkheidsverzekering om te kunnen skiën

Echter voor de snowboarders en skiërs die voor Italië kiezen is het vanaf 1 januari 2022 ook belangrijk te beschikken over een aansprakelijkheidsverzekering op de piste. Deze verzekering verzekert onder andere alle lichamelijke letsels en schade die u (onbewust) toebrengt aan iemand anders. Stel dat u de skilatten aanbindt en tijdens de afdaling een kind dat stilstaat niet kunt ontwijken en hier met volle snelheid op botst. Dan komt uw verzekering hierin tussen en wordt u gevrijwaard van de financiële problemen.

Het bewijs van verzekering moet u tijdens het snowboarden of skiën steeds kunnen voorleggen!

Wat kunt u doen?

Kijk na of uw reisverzekering dit standaard dekt. Sommige reisverzekeringen voorzien enkel een tussenkomst voor medische kosten voor uzelf en eventueel uw gezin. Is dit niet verzekerd? Dan kunt u dit meestal laten toevoegen of kiezen voor een reisverzekering die deze dekkingen wel biedt. De aansprakelijkheid ten aanzien van derden is voorzien in uw familiale verzekering.

Ook heeft u de mogelijkheid deze verzekering ter plaatse af te sluiten bij het oppikken van uw skipas. Zo een verzekering zou ongeveer per persoon een drie euro per dag kosten.

Boete en gedaan met skiën?

Gaat u zonder aansprakelijkheidsverzekering snowboarden of skiën dan riskeert u een boete van 100 tot 150 euro. Bijkomend kan uw skipas als overtreder worden ingehouden.

Uw offerte nu online aanvragen

Of contacteer ons met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Schade

Heeft u bij schade de juiste reflex? Welke stappen kunt u best onmiddellijk ondernemen en welke niet?

Blog

Bent u benieuwd naar interessante informatie en tips? Volg en lees zeker onze blogartikels.

e-Loket

Simuleer uw verzekeringen, krediet, belegging of check DIV online voor de status van uw nummerplaat.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.