Verhuizen, Maes Group

Verhuizen met de hulp van familie en vrienden

Welke verzekering hebben wij nodig als we verhuizen?

Wanneer u gaat verhuizen doet u wellicht beroep op een professionele firma ofwel vrienden en familie om een handje aan te steken. Bij de keuze voor een verhuisfirma zorgt het bedrijf dat de risico’s worden verzekerd. Zo dienen zij hun werknemers correct te verzekeren tegen arbeidsongevallen en eventuele schade kan worden verhaald via de BA-verzekering.

Een andere zaak wordt het wanneer u kiest voor de optie van familie en vrienden. Wanneer eenieder beschikt over een ongevallenverzekering, zit u hier meestal safe. Is dit niet het geval, dan moet u er rekening mee houden dat ze in geval van een ongeval bij de verhuizing niet vergoed zullen worden. Op zich niet zo erg denkt u? Maar wat wanneer bijvoorbeeld een vriend met kartonnen dozen sjouwt, struikelt over zijn voeten en vervolgens van de trapt valt met blijvend letsel tot gevolg? Op zijn hospitalisatieverzekering zal hij afhankelijk van de dekkingen beroep kunnen doen voor een (gedeeltelijke) terugbetaling van de kosten in het ziekenhuis. Maar de financiële verliezen en andere ongemakken die het gevolg zijn van het ongeval, revalidatie en eventueel het blijvend letsel, dat is andere koek.

Schade aan goederen

De brandverzekering zorgt er alvast voor dat de inhoud gedurende minstens dertig dagen na verhuis verzekerd blijft. De basiswaarborgen (brand, waterschade, storm, enzovoort) blijven zelfs op het nieuwe adres dus tijdelijk verworven. Maar wel opletten wanneer de inboedel in waarde stijgt doordat u bijvoorbeeld van het ouderlijk huis verhuist naar jullie gezinswoning.

Tijdens een verhuis kan altijd iets misgaan. Een schilderij of een meubelstuk kan tijdens het verhuizen altijd beschadigd raken wanneer een van de helpers dit per ongeluk laat vallen. De ongelukkige helper die verantwoordelijk is voor de schade aan andermans goed, draait hier dan in principe voor op. Heeft hij zijn aansprakelijkheid verzekerd? Dan kan hij beroep doen op zijn familiale verzekering. De vrijstelling die er mogelijk is, blijft de vraag wie deze betaalt …

Uw verzekeringsmakelaar

Telefonisch, online en offline.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Schade

Heeft u bij schade de juiste reflex? Welke stappen kunt u best onmiddellijk ondernemen en welke niet?

Blog

Bent u benieuwd naar interessante informatie en tips? Volg en lees zeker onze blogartikels.

e-Loket

Simuleer uw verzekeringen, krediet, belegging of check DIV online voor de status van uw nummerplaat.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.