Checklist scheiding, Maes Group

De eerste stappen (checklist)

Een checklist als hulpmiddel bij een echtscheiding voor uw verzekeringen?

Bij een echtscheiding worden verzekeringen te vaak over het hoofd gezien. Hierdoor kan het gebeuren dat de premiebetaling fout loopt. Dekkingen die op korte termijn kunnen weg te vallen (bv. de woning is niet langer verzekerd), een melding als wanbetaler bij de verzekeraars dreigt, …

Daarom vindt u hieronder alvast een korte houvast, noem het een checklist die u kan gebruiken om enkele zaken zeker niet te verwaarlozen.

Zo zullen wij bv. uw nieuw adres melden aan al onze partners waar u een polis heeft afgesloten (verzekering, krediet, pensioenplanning, …). Misschien heeft u al via Bpost gevraagd de post door te sturen maar op een gegeven moment stopt deze service (of blijft het u geld kosten).

Behoudt eenieder zijn/haar bestaand bankrekeningnummer of moet dit worden gewijzigd? Het kan aangewezen zijn zo snel mogelijk een opsplitsing te maken om van daar uit alles op een rijtje te krijgen. Meld bv. uw adreswijziging en nieuw rekeningnummer zeker ook aan uw werkgever.

Maak duidelijk afspraken wie (al dan niet tijdelijk) welke verzekeringspremies betaalt. Wanneer deze via domiciliëring automatisch van de rekening worden gedebiteerd en jullie veranderen van bankrekeningnummer, dan brengen wij dit graag voor u in orde. Wie gaat de andere domiciliëringen (water, elektriciteit, abonnementen, …) betalen en wat wanneer het rekeningnummer is gewijzigd?

Bij een scheiding gaan we in de levensverzekeringen zeker ook de begunstigingsclausules nakijken, want mogelijk moeten deze worden aangepast. Ook hier kan het zijn dat uw werkgever best enkele aanpassingen doorvoert (bv. bij de groeps- en of  hospitalisatieverzekering via de werkgever).

Vervolgens gaan we de individuele verzekeringsportefeuille aanpassen en waar nodig opsplitsen. Zo zal de familiale verzekering een aanpassing vragen, net als bv. de (gezins)hospitalisatiepolis en eventuele ongevallenpolis.

Conclusie

Er ligt wel wat werk op de plank en dat op een moment dat mogelijk het emotionele nog heel wat energie vraagt.

Maar wees gerust, samen lijsten we alles op en brengen op die manier structuur en overzicht. Vervolgens zal u merken dat heel wat werk door ons wordt overgenomen. Stap voor stap en om te starten … de eerste stappen. Contacteer ons of plan nu online uw afspraak.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Meerdere maatschappijen

Als onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar werken wij voor u, niet voor de maatschappijen. Zonder extra kosten!

Beste deal

Wanneer u keuze hebt tussen verschillende maatschappijen, dan is het makkelijker om de juiste oplossing te vinden tegen de juiste prijs.

Lokale Service

Wij staan klaar voor onze cliënten: telefonisch, online en offline. Als expert kennen wij de markt en zorgen voor de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.